Werkwijze & dienstverlening

INEMCO Trading & Export begeleidt bedrijven bij het opzetten en uitvoeren van een succesvolle exportstrategie voor de Franse markt. Dat doen we in een aantal fases.

Marktonderzoek

Marktonderzoek & haalbaarheidsanalyse

De Franse markt betreden zonder gedegen onderzoek en plan, is vragen om problemen. Wat hier in Nederland goed werkt, kan in Frankrijk namelijk volledig floppen (en andersom). Daarom beginnen we met uitgebreid onderzoek en een haalbaarheidsanalyse. We onderzoeken welke kansen er zijn en verzamelen waardevolle feedback van toekomstige Franse klanten. Op basis daarvan formuleren we een gedegen haalbaarheidsadvies voor je.

Marketing-verkoopplan

Marketing- & verkoopplan

In de tweede fase helpen we je – samen met onze partners in Frankrijk – met het opstellen van een introductiestrategie. Ook verzorgen we een marketingkit voor je. Denk aan een Franstalige website, brochures, flyers en verpakkingen die aansluiten bij de laatste Franse trends en ontwikkelingen. Daarnaast stellen we samen een verkoopplan op; een gedegen strategie voor de introductie van jouw product of dienst.

regionale verkoop2

Lokale / regionale verkoop

Frankrijk is bijna 14x groter dan Nederland en er wonen bijna 4x zoveel mensen. Meteen het hele land willen veroveren, is daarom onbegonnen werk. We starten liever lokaal met het creëren van een markt voor je product. In één stad bijvoorbeeld, of een regio. Uit het onderzoek is gebleken welke regio het meest kansrijk is.

We organiseren proef- of kennismakingssessies in lokale winkels en nemen – samen met een Franse distributiepartner – deel aan consumenten- of bedrijfsbeurzen. Marketing en promotie zijn essentieel in deze fase. Wanneer de lokale verkoop structureel op gang is gekomen, zijn de doelen voor deze fase behaald.

Doorgroeien

Doorgroeien naar nationale verkoop

En dan volgt natuurlijk de uitbreiding naar andere regio’s. We verbeteren de samenwerking met bestaande distributiepartners, breiden de verkoop uit, gaan op zoek naar meer verkooppartners en nemen deel aan landelijke beurzen. Zo overtuigen we Frankrijk, regio voor regio, van jouw product of dienst.

Nog vragen?

Vragen? We helpen je graag! Stel je vraag via dit contactformulier.