Zaken doen in Frankrijk

Wat heb je nodig om met succes te exporteren naar de Franse markt? Ten eerste natuurlijk een goed product en een gedegen export- en marketingstrategie. Daarnaast is een uitstekende beheersing van de Franse taal essentieel. Succesvol zakendoen in Frankrijk lukt verder alleen als je de Franse cultuur en mentaliteit goed kent, en vooral ook begrijpt en respecteert.

De Franse en Nederlandse manier van zakendoen verschillen namelijk als dag en nacht.

Een bekend voorbeeld is dat wij Nederlanders vrij snel je en jij tegen elkaar zeggen. We zijn bovendien recht voor z’n raap en draaien niet graag om de hete brij heen. Die directheid zal in Frankrijk averechts werken. En tutoyeren wordt al helemaal niet gewaardeerd. Een Fransman is veel formeler en verwacht een veel subtielere manier van communiceren.

Zo zijn er nog veel meer cultuurverschillen waar je rekening mee moet houden, ook in je marketingstrategie. INEMCO heeft een groot netwerk van partners in Frankrijk om je daarbij te helpen. We werken niet alleen samen met marketing- en handelsexperts, maar ook met mensen die alles weten van de vele lokale, regionale en nationale subsidieregelingen die het land rijk is.

Nog vragen?

Stel uw vraag over INEMCO doormiddel van dit contactformulier.